4800 Vásárosnamény, Beregszászi út 1/b.| Tel./fax: 06-45/470-180,  Mobil: 06-30/583-04-12     

A sós levegő kedvező élettani hatásai

A népi gyógyászatban is köztudott, hogy a sós levegő jótékony hatással van a légúti megbetegedések és bőr betegségek tüneteinek enyhítésére. A német sóbarlangokban folytatott vizsgálatok hasonló sikerekről számolnak be: a köhögés, az asztma, a szénanátha, az alvási zavarok, az allergiák, a neurodermitisz és más szervi betegségek rendkívül jól reagálnak egy többhetes sóbarlang kúrára. A tanulmányok megdöbbentő felfedezése volt, hogy a betegségek gyors javulása mellett a sóbarlang sópárás levegőjének pozitív hatása sokaknál a kúrát követően még több hónapig is észlelhető volt, ezért a sóbarlang-kúra a megelőzésben, prevencióban is kiemelkedő jelentőségű lehet.
valami A sós levegő különösen alkalmas bőr- és légúti megbetegedések kezelésére. Különböző sóbarlangokban végzett vizsgálatok bizonyítják, hogy a köhögés, az asztma, a szénanátha, az alvási zavarok, az allergiák, a neurodermitisz és más szervi betegségek rendkívül jól reagálnak egy többhetes sóbarlang kúrára. A levegőben levő sópára a pozitív töltésű részecskéket megköti (pl. por, pollenek), ezáltal a helység levegőjét megtisztítja. Megfigyelték, hogy a betegség javulása sokaknál a kúrát követően még több hónapig is észlelhető volt. A só természetes antihisztamin(azaz allergiát kiváltó hisztamin hatását ellensúlyozza), tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a slejm felszakításában, lágyítja, felbontja a viszkózus váladékot, nyálkát a tüdőben. A parajdi só segít a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításában is, emellett közvetetten erősíti az immunrendszert is.

Kiknek ajánlott a sóterápia?

-asztmásoknak
-allergiásoknak
-dohányosoknak
-sportolóknak
-COPD esetén
-légúti gyulladásos betegségek esetén
-ekcéma, psoriasis (pikkelysömör) esetén
-fokozott stressz, depresszió és hiperaktivitás esetén
-krupp, szénanátha, légcsőhurut, hörghurut, arcüreg-gyulladás, orrmelléküreg-gyulladás, középfülgyulladás, hangszálgyulladás esetén
-szmogot szívó városlakóknak
-mindenkinek, aki szabadon szeretne lélegezni